Mitä laskuun sisältyy?

Ensimmäisellä sivulla ovat perustiedot, kuten esim. sopimustedot, laskutuskausi, laskun loppusumma tai eräpäivä. Sen jälkeen seuraa laskun erittelyosa. Erittelyosa koostuu kahdesta osasta: Jos maksat sekä sähkönsiirrosta että energiasta löydät omat rivit energialle ja sähkönsiirrolle.

  1. Ylinnä sähkölaskussasi löytyvät asiakasnumerosi, sopimusnumerosi ja käyttöpaikan numero. Näitä tietoja tarvitaan jos sinulla on asiaa asiakaspalveluumme tai WERA-palveluumme.
  2. Laskun keskiosasta ilmenee, onko kyseessä todelliseen kulutukseen perustuva lukemalasku tai kauden arvioituun sähkönkulutukseen perustuva arviolasku. Tästä näet, jos ostat meiltä sekä sähkönsiirron että energian tai ainoastaan sähkönsiirron.

Laskun keskiosassa on myös laskutuskausi. Kauden pituus riippuu laskutuskausien tiheydestä.

  1. Laskun alareunassa on laskun pankkisiirto-osa sekä viitenumero että eräpäivä. On tärkeätä, että täytät viitenumeron oikein, jotta maksusi rekisteröityy oikein.
  2. Toisella/toisilla puolilla näkyvät lukematiedot. Energialle ja sähkönsiirrolle on omat erittelyt.

Alempana sivulla löydät arvion loppuvuoden kulutuksesta. Keskihinta lasketaan arvioidun vuotuisen sähkönkulutuksen perusteella. Jakamalla laskutetun kokonaissumman saman ajanjakson energiamäärällä saat keskihinnan yhdeltä vuodelta. Keskihinta auttaa antamaan käsityksen perusmaksujen merkityksestä sähkön hintaan.

pdfEsimerkkilasku

snabb wera
snabb felanmalan