Tammisaaren Energia kuukauden päästövähentäjä

Suomen Ympäristökeskus SYKE on valinnut Tammisaaren Energian huhtikuun HINKUteon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta ja monipuolisesta panostuksesta uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi.

hinku
SYKE perustelee valintaa seuraavilla seikoilla:

• Vuonna 2015 Tammisaaren Energia keskittyi myymään pelkästään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Myytävä sähkö on tuotettu joko vesivoimalla, tuulivoimalla tai paikallisella puuhakkeella.

• Tammisaaren Energia käyttää lähes 100 prosenttisesti uusiutuvaa puupolttoainetta lämmön- ja sähköntuotannossaan. Paikallisten metsien hyödyntäminen polttoaineena lisää alueen työllisyyttä.

• Tammisaaren Energia tekee tiivistä yhteistyötä salolaisen aurinkopaneeleita valmistavan Areva Solarin kanssa. Tammisaaren Energia myy ja asentaa ainoastaan paikallisesti valmistettuja aurinkopaneeleja, mikä tukee ja edistää paikallista liiketoimintaa. Yhteistyö lähituottajan kanssa nopeuttaa myös mahdollisten ongelma- tai erikoistapausten ratkaisua. Tammisaaren Energia ja Sun Energia, joka tekee aurinkoenergiakartoituksia, ovat lisäksi kartoittaneet Raaseporin parhaimmat ja kannattavimmat kohteet aurinkopaneeleille. Tammisaaren Energian yhteistyö Areva Solarin ja Sun Energian kanssa on esimerkki toimivasta yritysverkostosta, johon Hinku-hankkeen toimijoita halutaan kannustaa.

• Tammisaaren Energia on edistänyt aktiivisesti sähköautoilun kehittämistä rakentamalla julkisia sähköauton latauspisteitä Tammisaareen ja Hankoon.

 

snabb wera
snabb felanmalan